Duurzaamheid behoort vandaag tot de orde van de dag. Niet alleen individuen besteden hier steeds meer aandacht aan, maar ook bedrijven. Zo zie je steeds vaker zonnepanelen terug op de daken van bedrijven. Een goede en duurzame ontwikkeling, want zo wekken de bedrijven hun eigen stroom op. Dit is overigens niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de bankrekening van een bedrijf. Het kost weliswaar behoorlijk wat geld om zonnepanelen aan te schaffen, maar op den duur verdien jij deze kosten dubbel en dwars terug. Is het opwekken van eigen stroom jou nog niet voldoende? Dan heb je geluk, want er zijn nog veel meer manieren om als bedrijf geld te besparen. Wij lichten hieronder een aantal van deze manieren uit.

Stap over op led-verlichting
Als bedrijf ben je veel geld kwijt aan energiekosten. Dit komt voornamelijk doordat het licht de hele dag brandt. Daarnaast worden er nog tal van andere elektrische apparaten gebruikt. De makkelijkste manier om geld te besparen op jouw energierekening is het vervangen van de verlichting. De meeste bedrijven gebruiken namelijk nog traditionele lampen om hun pand mee te verlichten. Led-verlichting is echter een stuk energiezuiniger. Net als zonnepanelen is dit ook weer goed voor het milieu, maar ook een flinke investering. Ook dit is op de lange termijn echter kostenbesparend. Jij verbruikt maandelijks minder energie en dat voel je natuurlijk in de portemonnee van jouw bedrijf.

Kijk naar energieleveranciers

Particulieren stappen geregeld over van energieleverancier. Waarom zij dit doen? Vaak om kosten te besparen. Het ene jaar is het gunstig om bij de ene leverancier te zitten, terwijl de andere leverancier het jaar daarop voordeliger is. Voor bedrijven werkt dit vaak niet anders. Ook als bedrijf kun jij dus flink besparen op energiekosten. Zoek maar eens op internet naar de kosten per energieleverancier. Wil jij ook graag besparen? Ga dan eens in op één van de vele telefoontjes die jij krijgt over stroom. Mogelijk is het voorstel wel zo gunstig dat jij iedere maand aanzienlijk minder kwijt bent aan energiekosten.

Waar koop jij benodigdheden?
Veel bedrijven kopen hun spullen tegenwoordig via het internet. Vaak is er een vaste leverancier die alles levert, zoals kantoorartikelen. De meeste bedrijven kijken vaak niet verder dan dat. Alles wordt immers geleverd en dat stemt jou vast tevreden. Heb je echter ook al eens naar de prijs bij andere partijen gekeken? Mogelijk kun jij hier juist wel fors besparen op dezelfde producten. In dat geval ben je natuurlijk gek als je niet overstapt. Op maandelijkse basis stelt de besparing mogelijk niet veel voor, maar dit is wel het geval indien je het uitsmeert over meerdere jaren. Kijk daarom altijd naar mogelijkheden om te besparen op jouw inkopen.

Hoe zit het met de telefoonkosten?
Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die werken met zakelijke toestellen. Op kantoor zijn dit vaak vaste telefoons, maar er zijn steeds meer bedrijven die werken met een zakelijke smartphone. Dit is vaak het geval binnen bedrijven waarbij het personeel veel onderweg is of op locatie werkt. Wanneer je hen wat wilt vragen, is het wel zo makkelijk als je ze kunt bereiken. Met een zakelijk toestel is dit zeker het geval. Probleem is alleen dat zakelijke telefonie niet bepaald goedkoop is. Zo moet jij voor iedereen met een toestel van de zaak een abonnement afsluiten. Dit loopt maandelijks behoorlijk in de kosten, zeker wanneer er veel zakelijke toestellen in omloop zijn. Door te kiezen voor prepaid vallen deze kosten echter aanzienlijk lager uit. Het is dan wel zaak dat je het saldo van jouw personeel goed in de gaten houdt. Is iemand bijna door zijn tegoed heen? Laat hem of haar dan even een seintje geven. Jij kunt de boel vervolgens makkelijk en snel weer opladen via recarga lebara.es. Zo voorkom jij dat jouw personeel niet genoeg saldo meer heeft en dus niet meer bereikbaar is voor jou en voor klanten.

Vergelijk internetaanbieders
Er zijn nog talloze andere zaken waarop jij als bedrijf kunt besparen. Als laatste behandelen we hier echter de internetkosten. Dit is binnen bedrijven vaak een flinke kostenpost, zeker wanneer er veel personeel werkt op het internet. Hierdoor ben jij telkens een fors bedrag kwijt aan internet. Je kunt hier echter vrij makkelijk op besparen. Hoe? Door verschillende internetaanbieders met elkaar te vergelijken. Je hebt hier tegenwoordig allerlei handige websites voor. Zodoende weet jij direct wat het internet bij diverse partijen kost. Richt je echter niet alleen tot de prijs. Bij goedkope abonnementen is het internet vaak een stuk minder snel. Dit is natuurlijk niet wenselijk als bedrijf. Indien jouw personeel niet snel door kan werken, loop je namelijk omzet mis. Kijk daarom ook altijd naar de internetsnelheid bij een vergelijking en richt je niet alleen maar tot de kosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *