De Corona crisis treft ons allemaal, maar ook de plekken om ons heen. De schadelijke uitstoot is drastisch verlaagd, de smog maakt plaats voor heldere hemels, de pieken van de Himalaya zijn weer te zien en zo zijn er vele voordelen voor ons klimaat. Toch zitten er ook keerzijdes aan dit met betrekking tot de economie en ons natuur.

Wist je bijvoorbeeld dat plantentelers in Nederland het enorm zwaar hebben? Nederland is het tweede exportland van de wereld als het gaat om bloemen en planten en niet voor niets wordt hier aan de noodbel getrokken. Planten verrotten of worden simpelweg weggegooid, omdat ze niet geexporteerd kunnen worden. Het kopen van bloemen en planten is nu dan ook essentieel, niet enkel voor de economie en de telers, maar ook voor de natuur. Koop dus vooral ook planten in deze tijd van Nederlandse telers. Pots & Plants is een voorbeeld van een website waar je planten kan kopen van Nederlandse telers.

Ook in de energiemarkt is er enorm veel te doen op het moment. Waar vele kantoren en bedrijven op slot zitten en hiermee enorm veel energie wordt bespaard, zijn we met z’n allen tijd veel meer aan het gebruiken dan normaal. Onze specialisten zijn dan ook aan het kijken hoe we hier het beste in kunnen ondersteunen. Vanuit diverse energiemaatschappijen zijn er al initiatieven ontstaan over voorlichting en hoe hierop in te spelen. Het lastige blijft natuurlijk dat niemand het weet, maar weet dus dat we er druk mee bezig zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *