In de afgelopen jaren is je organisatie flink gegroeid en het aantal werknemers is sterk toegenomen. Het wordt nu zelfs tijd om te verhuizen en een plek te gaan zoeken die betere faciliteiten heeft en meer werkruimte biedt. Bij de keuze voor de nieuwe locatie zijn er echter nog vele andere factoren waar je rekening mee dient te houden. Nieuwe ontwikkelingen doen razendsnel hun intrede in de bouwsector met name op het gebied van duurzaamheid. Door goede afgewogen keuzes te maken is het mogelijk om veel te besparen op de jaarlijkse energierekening.   


Duurzaamheid staat centraal
Een ontwikkeling waar de bouwsector ook niet langer onderuit kan komen, is het milieu. In de samenleving staat duurzaamheid steeds meer centraal en het is dan ook belangrijk dat we de aarde zo goed en schoon mogelijk doorgeven aan de volgende generaties. Ook organisaties dragen hierin verantwoordelijkheid en dit wordt niet langer door de consument genegeerd. Maar hoe wordt je duurzamer? Het plaatsen van zonnepanelen is één van die oplossingen. Er is echter nog meer dat je kan doen. De ISO 14001 certificering kan jouw organisatie op weg helpen met het verder verduurzamen van je organisatie. Deze certificering is een internationale standaard geworden voor het milieumanagement van organisaties. Door deze certificering te behalen, kun je aantonen dat jouw organisatie aan de eisen voldoet omtrent milieumanagement.

Focus op kwaliteit

Duurzaamheid is belangrijk maar er zijn meerdere opties waar je rekening mee dient te houden in je afweging voor de nieuwe locatie. Zo kan je bijvoorbeeld ook kijken of het bouwbedrijf van de locatie die je op het oog hebt wel een gecertificeerde partij is. Één van de meest bekende certificeringen is de ISO 9001. Deze geeft aan of een organisatie voldoet aan alle internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Als een bouwbedrijf over dit certificaat beschikt kun je er van uitgaan dat tijdens de bouw de processen nadrukkelijk zijn gecontroleerd. Zeker in deze tijd waar alles snel moet en de bouwtijden korter worden is het belangrijk dat de kwaliteit wordt gewaarborgd.

De keuze voor je nieuwe locatie moet goed aanvoelen, het moet het centrum worden voor verdere groei en je medewerkers moeten zich hier thuis voelen. Het is daarom belangrijk dat je een weloverwogen beslissing neemt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *