Een nieuw huis kopen is allemaal leuk, maar kan ook zeer stressvol zijn. Wanneer je een huis koopt, is er meer dan alleen het papierwerk. Voordat je een huis gaat bezichtigen, zijn er enkele dingen waarop je heel goed moet letten. Want je wilt later geen extra geld uitgeven voor het vernieuwen van het sanitairsysteem, toch. Er is veel meer dan het sanitairsysteem waarop je moet letten. Hier de zaken, waarop je moet letten.

1. Controleer het sanitairsysteem

Controleer op lekken en mogelijke barsten. Als de leidingen te oud en roestig zijn, zullen ze waarschijnlijk gaan lekken en de funderingen van het huis beschadigen. Het vocht kan leiden tot andere problemen zoals ongedierte, schimmels, insecten, enz.

2. Plagen

Controleer op plagen of insecten bij het kopen van een huis. In oudere huizen kan het normaal zijn dat je af en toe last hebt van een muis- of mierenprobleem. Maar een paar muizen of mieren zijn de eerste tekens van een echte plaag. Sommige huizen hebben ernstige problemen, waarover je moet weten voordat je gaat wonen. Termieten kunnen bijvoorbeeld de structuur van een huis verpesten als ze niet worden geadresseerd.

3. De veiligheid van het huis

Controleer of het huis goed beveiligd is en er genoeg in- en uitgangen zijn. Het is ook belangrijk dat je de stevigheid van de ramen en deuren nagaat. Als je buurt niet veilig is, dan moet je ervoor zorgen dat je stevige ramen en deuren hebt. Ga na of alle deuren en ramen van het huis goed afsluiten. De slotenmaker kan je helpen met de controle hiervan. Wil je meer weten over wat de slotenmaker voor je kan doen? Klik dan op meer lezen.

4. Elektrische problemen

Zijn er storingen in het schakelbord en zijn alle schakelaars functioneel? Het is belangrijk om op te kijken of het huis functionerende stopcontacten heeft om kortsluiting en mogelijke branden te voorkomen. Als de elektrische panelen en configuraties van de stroomonderbrekers niet voldoen aan de behoeften van het huis, moeten deze worden vervangen voordat je besluit om het huis te kopen, omdat ze op de lange termijn problemen kunnen veroorzaken. Je moet er ook voor zorgen dat het verwarmings- en koelsysteem in goede staat en up-to-date is. Oude systemen kunnen ineffici├źnt zijn en leiden ook tot energieverlies. 

5. Hoe oud is het dak?

Een dak vervangen is duur en nieuwere daken hebben een levensduur van slechts 15-20 jaar, afhankelijk van de materialen. Als het huis een plat of bijna plat dak heeft, bekijk dan ook het materiaal waarmee het is afgedicht. Het belangrijk dat je het dak goed controleert.

Bekijk gewoon alle zaken goed!

Letterlijk bedoelt, bekijk alle zaken goed voor je een huis koopt. Schakel elke kraan en lichtschakelaar aan, open elk raam en elke deur, spoel de toiletten door en proef zelfs het water. Een huis kopen is een grote stap – misschien een van de grootste – en je moet weten of alles uitstekend werkt. Op die manier kun je probleemgebieden aanpakken en kijken of er een kosteneffectieve oplossing is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *