De bontkraag is jarenlang een veel voorkomend accessoire geweest en is toen een beetje uit de mode geraakt. Nu is bont weer op de weg terug wat betreft op modegebied hoe kan dat dan zo ineens weer? En hoe wordt bont eigenlijk gemaakt en wat zijn de nadelen en gevolgen van het dragen van een bontkraag? In dit blog hebben we geprobeerd je antwoord en duidelijkheid te geven wat betreft deze vragen en dit onderwerp. We hopen dat het na het lezen van deze tekst het allemaal wat duidelijker is.

Bont is een luxe product.

Bontkragen zien we veel bij jassen van bekende en dure designers, dit omdat bont een luxeproduct is dus vandaar dat je op goedkopere jassen vaak nep bont vindt. De afgelopen jaren is  ont weer ingekomen wat betreft het gebied van de huidige mode en dan met name in de winter. Bont zien we zowiezo alleen maar in de winter aangezien het natuurlijk een soort bedoeld is om je warm te houden. Van daar dus ook de warme kraag in je nek of aan de binnenkant van je jas.

De manier waarop bont wordt geproduceerd.

De bontkraag kan er dan misschien mooi uitzien en passen bij de jas, de manier waarop het geproduceerd wordt is alles behalve mooi en milieuvriendelijk. Er wordt heel veel gefokt voor bont, dieren worden jarenlang opgesloten en gefokt om vervolgens gedood te worden puur en alleen voor hun vacht. Dit is natuurlijk vreselijk, dieren verdienen een vrij leven, geen leven in gevangenschap puur en alleen om hun prachtige huid te verwijderen omdat een mens deze zo nodig op zijn dure jas wil hebben. Gelukkig zijn er veel actiegroepen die het gebruik van bont bestrijden, simpelweg omdat het gewoon niet kan. De partij voor de dieren is zo’n groepering, deze partij snijd deze lastige onderwerpen aan in de tweede kamer zodat er over na gedacht kan worden. Bont dragen kan namelijk echt niet meer anno 2021 en nog steeds gebeurd het helaas. Gelukkig zijn er ook andere initiatieven zoals de prijs voor het domme bontje. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de bn’er die met de foutste of ergste bontjas gespot werd. Zo wordt deze persoon daar landelijk op gewezen dat bont echt niet meer kan. En ook als bn’er hebben je natuurlijk een grote invloed en dan kan het zeker weten niet om met een fout product rond te lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *