De elektrische auto komt steeds vaker in het straatbeeld voor. Er rijden inmiddels ruim 100.000 auto’s met elektrische motor of een hybride aandrijving rond in Nederland. Rijden op elektriciteit wordt ook steeds praktischer en financieel interessanter. De Elektrische Auto’s worden inmiddels vaak door middel van Zakelijk leasen of private lease in bezit genomen door de consument. Hier zijn 5 redenen waarom jij in 2018 weleens klaar kan zijn voor elektrisch rijden.

Het is zeer voordelig dankzij lage bijtelling en andere overheidssubsidies

Door onze goede wegen, grote stedelijke gebieden en relatief korte afstanden, is Nederland een uitstekend land om doorheen te rijden met een elektrische auto. De Nederlandse overheid steunt elektrische rijden tevens met diverse subsidies. Ten eerste vallen alle volledig elektrische auto’s (dus zonder CO2-uitstoot) in het lage bijtellingstarief. Je kunt in 2018 een elektrische auto leasen met slechts 4% bijtelling. Daarbovenop hoeft je ook geen wegenbetaling en BPM te betalen tot en met 2020. Dat maakt een elektrische auto in zijn eerste jaren extra voordelig!

Er zijn steeds meer elektrische auto’s om uit te kiezen

De elektrische automarkt is allang niet meer het domein van nieuwkomers zoals Tesla. De grootste automerken ter wereld, van Mercedes-Benz tot Volkswagen, Renault, Nissan en Ford, hebben elektrische voertuigen in hun range opgenomen of zijn van plan dat te gaan doen in de komende jaren. Anno 2018 valt er genoeg te kiezen en vallen de elektrische modellen in verschillende prijsklassen. Lees hier meer over de nieuwe elektrische modellen die in 2018 naar de Stern-dealers komen.

De elektrische auto actieradius is veel groter dankzij verbeterde accu’s

Grootste uitdaging voor elektrische autofabrikanten was lang om een actieradius te realiseren die kon concurreren met benzine- en dieselauto’s. De accupakketten van hedendaagse modellen zoals de Renault Zoe en de Nissan Leaf hebben uitbreidingen gekregen zodat ze aanzienlijk meer kilometers kunnen rijden zonder op te laden. Verwacht dan ook dat je eenvoudig 300 tot 400 kilometer elektrisch kunt rijden in een nieuwe elektrische auto. Meer dan genoeg voor gemiddeld dagelijks verkeer!nissan leaf elektrisch rijden.jpeg

Het Nederlandse netwerk laadstation behoort tot de beste ter wereld en blijft groeien

Omdat het Nederlandse wegennet zo uitgebreid en goed onderhouden is, behoort het netwerk aan laadstations tevens tot de beste ter wereld. Inmiddels zijn laadstations van Fastned maar ook Superchargers van Tesla verspreid over het grootste deel van Nederland. In stedelijke gebieden hoef je zelfs niet meer ver om te rijden voor een laadpaal of laadpunt. Tevens breidt het aantal snelladers langs snelwegen in rap tempo uit. Met deze snelladers kun je aanzienlijk sneller de accu van je elektrische auto opladen.

Stern biedt de meest uitgebreide service bij je elektrische auto

Heb je interesse om een elektrische auto aan te schaffen? Stern is de meest geschikte mobiliteitspartner voor je, met een groot aantal aanschafopties en een ongekend uitgebreide service. Je kunt een elektrische auto direct kopen via de Stern-dealers of leasen via onze leasemaatschappij SternLease. Tevens bieden wij opties voor het financieren van je vervoer. Daarnaast kun je bij Stern terecht voor het verzekeren van je elektrische auto en bieden we professioneel onderhoud en schadeherstel aan. Zelfs voor ander elektrisch vervoer is Stern je mobiliteitspartner, want via ons label Mango Mobility leveren we e-bikes, e-brommobielen en elektrische scootmobielen.

Voor een overzicht van alle Stern-locaties en diensten, kijk op onze vestigingspagina. Wij helpen je graag verder wanneer je klaar bent voor het rijden in een elektrische auto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *