De wereld waarin wij leven wordt steeds bewuster en daardoor gelukkig ook steeds duurzamer. Een van de dingen waar wij als maatschappij flink op zijn voorruit gegaan, is het scheiden van afval. Zowel consumenten, als bedrijven doen hun uiterste best om op dit vlak hun steentje bij te dragen. Wanneer er verbouwd of gerenoveerd moet worden, brengt de puin ook verschillende soorten bouwafval met zich mee. Deze dienen tegenwoordig ook gescheiden te worden. In dit artikel geven wij jou meer informatie over het scheiden van groot puin. Ditmaal gefocust op puin dat ontstaat bij projecten rondom de tuin.

Huur een recycle-bak

Bij grote verbouwingen aan de tuin, heb je niet voldoende aan de groene kliko. In dit geval, heb je een tuinafval container nodig. Een tuinafval container is een container die alleen bedoeld is voor groot tuinafval. Je kunt deze tuinafval containers in verschillende maten huren, afhankelijk van de grootte van het project. De kleinste tuinafval container is 3 kubieke meter en loopt op tot 30 kubieke meter.

De voordelen van een recycle-bak

Het voordeel van het huren van een recycle-bak, is allereerst dat de container op de locatie geleverd wordt. Ten tweede, hoef je niet meer na te denken over het legen van de container. Dit wordt namelijk door de desbetreffende partij gedaan. De kosten voor het deponeren van groot tuinafval, zijn in de prijs van het huren verwerkt.

Waar moet je op letten bij het huren van een recycle-bak?

Het huren van een recycle-bak is zeer eenvoudig. Er zijn wel twee punten waar je van te voren op moet letten. Ten eerste, is dit de grootte van het project en de plek waar de container moet komen te staan. Het is logisch om voor een groot project een grote container te huren. Houdt hierbij rekening met de afmetingen van de container en controleer of deze op de gewenste locatie past.

Ten tweede, is het van belang om helder te hebben van voor een soort tuinafval je verwacht te hebben. In een tuinafval container, is het namelijk niet mogelijk om alle soorten tuinafval in te deponeren. Het is belangrijk om rekening te houden, met dat alleen bladeren, takken, struiken en gras zijn toegestaan in een tuinafval container. De materialen die niet zijn toegestaan in een tuinafval container zijn: zand, grondafval, aarde, potgrond, compost, boomstammen, asbest en andere niet-organische materialen.

Het kan soms lastig zijn om dit van te voren in te schatten. Het is dan aan te raden om dit met de specialisten te bespreken. Vaak zijn er opties voor containers, waarin er gecombineerd gedeponeerd mag worden. Op deze manier staat jouw terrein niet vol met grote containers.

Zoals je hierboven gelezen hebt, worden wij steeds duurzamer waardoor wij bewuster leven. Wij scheiden ons huisafval, maar tijdens verbouwingen komt er ook verschillende soorten afval vrij. Tegenwoordig kun je ook op gemakkelijke wijze jouw grote puin scheiden. Dit doe je door middel van het huren van een recycle-bak. Deze recycle-bakken komen in verschillende formaten en hebben ieder hun eigen doel voor de puin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *